3 extreem populaire politici op social media

Wat zijn de geheimen van politici die succes hebben op social media? In dit artikel drie politici die extreem veel volgers hebben op Instagram, Facebook en Twitter, en wat we van hen kunnen leren. 

m obama

1. Michelle Obama inspireert op Instagram

Nederlandse politici zijn bijna niet te vinden op Instagram. Een gemiste kans, want steeds meer jongeren gebruiken dit platform. Een politicus die extreem succesvol is op Instagram is Michelle Obama. Michelle Obama gebruikt bijvoorbeeld de hashtag #ReachHigher,  onderdeel van een campagne waarin ze jongeren inspireert om hun opleiding af te maken. Ook post ze korte filmpjes waarin ze als First Lady haar volgers toespreekt, bijvoorbeeld ter gelegenheid van the 4th of July. Eén van de grootste successen van Michelle Obama was de hashtag #bringbackourgirls, waarmee ze internationaal de aandacht vestigde op de ontvoerde schoolmeisjes in Nigeria.

timmermans

2. Frans Timmermans creeërt draagvlak op Facebook

De afgelopen tijd is de populariteit van Frans Timmermans flink gegroeid. Sommigen noemden hem zelfs de nieuwe premier van Nederland, vooral zijn emotionele toespraak voor de VN heeft veel mensen geraakt. De Facebook-pagina van Timmermans bestaat al jaren, en is de laatste tijd enorm gegroeid. Timmermans post op Facebook politiek nieuws, maar ook meer persoonlijke updates over bijvoorbeeld muziek en fotografie. Timmermans gebruikt zijn Facebook-page om draagvlak te creëren en vertrouwen te wekken.

3. Geert Wilders trekt de aandacht op Twitter

Geert Wilders gebruikt Twitter vooral om in de media te komen. Doordat hij op Twitter vaak snel en scherp reageert op de actualiteit weet hij keer op keer journalisten te verleiden om over hem te schrijven. Doordat Wilders duidelijk stelling neemt weet hij veel volgers aan zich te binden, hoewel zijn grote aantal volgers mogelijk ook toe te schrijven is aan de flauwe grapjes die hij deelt, niet zelden op het randje van de goede smaak.

Geef een reactie